In 1993 is ons bedrijfje gestart. De oprichter, een student Diergeneeskunde, Ron Stolk, ontmoette (bij toeval), Astrid Halsema, de dochter van de anatomisch tekenaar Henk Halsema. Ron was direct erg onder de indruk van de tekenkwaliteiten van Astrid en kocht 4 ontwerpen van haar hand....

Door een opmerking van een medewerker van de faculteit Diergeneeskunde kwam Ron op het idee om de tekeningen op mokken en t-shirts te zetten en hoewel het achteraf heel eenvoudig lijkt, ging hier nogal wat aan vooraf, maar uiteindelijk......

Na een zeer geslaagde verkoop van de T-shirts op de Koninginnemarkt in Utrecht werden de ogen pas echt geopend en na overleg tussen Astrid Halsema en Ron Stolk werd besloten om een poging te wagen.

De naam Animal Prints is "eigenlijk" bedacht door een medewerker van de Kabelkrant uit Utrecht. Hij zag de t-shirts en tekeningen en zei terloops: "och wat een leuke animalprintjes".  Kortom de naam was een feit. Toen snel naar de KvK en wat kon er nog misgaan....

Wat als een grapje startte vanuit een studentenkamer in Utrecht, nam al snel serieuzere vormen aan en het eerste pandje aan de Thomas a Kempisweg in Utrecht was een feit. Op dat moment stopte de vader van Ron Stolk met zijn "echte" werk en kwam de twee jonge ondernemers ondersteunen.  Het begon met 1-2 dagen per week, maar binnen de kortste tijd was ook hij 5 dagen per week aanwezig.

Een eerste vertegenwoordiger sloot zich bij Animal Prints aan en de producten van Animal Prints verspreiden zich als een olievlek door de dierenwinkels en tuincentra van Nederland en later ook andere landen van Europa.  Zeker met de ontwikkeling van de enorm populaire mokkenserie was er geen houden meer aan.

Animal Prints verhuisde in 1996 naar Maassluis, Astrid besloot vanuit huis te gaan werken en de collectie groeide door en door.

Uiteraard kreeg ook Animal Prints te maken met de enorme veranderingen ten gevolge van internet, de crisis in de detailhandel en de snel veranderende markt.

Steeds vaker werd er de laatste jaren gewerkt in opdracht en de uitbreiding van de collectie werd tijdelijk stopgezet. Ron Stolk was ondertussen gestart met zijn eigen dierenkliniek in Maassluis en had daar zijn handen meer dan vol aan.

In 2019 werd door de toenemende vraag naar producten besloten om de webshop en collectie te "upgraden". Dat was nog niet zo eenvoudig, de mogelijkheden zijn enorm en de vragen erg divers.  Toch denken we dat er weer een goed begin is gemaakt, vele nieuwe producten staan in de steigers en het is nu voor de consument ook eindelijk mogelijk om een tekening "op maat" te laten maken door Astrid Halsema zelf.

Wordt vervolgd..........

© 2017 - 2021 Animal Prints webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel