Hallo allemaal,

Mijn naam is Astrid Halsema, geboren  en getogen in Wijk bj Duurstede.

Mijn moeder heeft van mijn kindertijjd het volgende opgeschreven; “Tekenen is je allerliefste hobby, daar begon je mee toen je 2,5 jaar oud was en gelijk ’s morgens vroeg liggen de kleurtjes en het papier al klaar”, en dat is altijd zo gebleven.

Het is niet zo verwonderlijk dat ik met tekenen ben doorgegaan want het zit me in het bloed. Mijn vader is medisch illustrator geweest op de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht en heeft dus vooral het inwendige van dieren bestudeerd. Mijn moeder heeft vele olieverfschilderijen gemaakt met verschillende onderwerpen maar voornamelijk van bekende plekken in Wijk bij Duurstede. Mijn ouders hebben mij  ook de liefde en aandacht voor de natuur  bijgebracht en mij gestimuleerd om datgene te doen waar ik goed in was en plezier in had.

Voor een natuurliefhebber zoals ik, is de omgeving hier prachtig. De vergezichten over de rivier de Lek, waar verschillende soorten vogels vertoeven en de boomgaarden met in het voorjaar de bloesems, de vele kastelen en boerderijen hier in de buurt. Uiteraard met op de achtergrond de contouren van de Utrechtse Heuvelrug.

Ook op de Veluwe mag ik graag zijn waar een oom en tante van mij wonen.

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het Grafisch Lyceum te Utrecht. De opleiding die ik volgde tot reproductie/reclametekenaar duurde 4 jaar. Na een aantal jaren verschillende werkzaamheden te hebben gedaan, ben ik tijdens een expositie van mijn illustraties in contact gekomen met Ron Stolk, op dat moment nog een student Diergeneeskunde en later ook zijn vader.

Uit dit contact zijn vele plannen gegroeid en door veel enthousiasme en inzet is uiteindelijk het bedrijf “Animal Prints” ontstaan.

Zoals de naam al doet vermoeden kan ik mij binnen Animal Prints volop uitleven in het illustreren van dieren.

Van de illustraties, waarvan er ook een aantal zijn ontworpen door mijn zus Suzanne, zijn in de afgelopen jaren vele gebruikt als ontwerp voor op t-shirts, sweaters, mokken, glazen, voerbakken en nog vele andere producten, zoals op deze website duidelijk naar voren komt.

Waar in het begin de verkoop van deze producten voornamelijk verliep via de dierenspeciaalzaken, tuincentra en beurzen, is dit de afgelopen jaren door de snelle ontwikkeling van de digitale wereld enorm veranderd en verlopen steeds meer transacties via de webshop, waar de consument zeer goed haar/zijn weg weet te vinden.

In hoofdzaak ontwerp ik bij Animal Prints illustraties van huisdieren, waarbij voor mij vooral die dieren interessant zijn waarbij ik de verschillende vachtstructuren en kleuren kan laten zien.  Als het onderwerp zich daar voor leent, is ongedwongenheid en speelsheid iets wat ik graag in mijn tekeningen tot uiting wil laten komen.

Bij het maken van een illustratie gebruik ik meerdere materialen zoals potlood, contëkrijt en aquarel-/plakaatverf zodat er verschillende effecten kunnen worden bereikt. Meestal maak ik gebruik van foto’s en een archief van schetsen, maar als illustrator heb je de vrijheid om je illustratie zo aan te passen zoals je deze hebben wilt. Een andere vachtkleur, een andere houding of uitdrukking, alles is mogelijk…..

Zelf ben ik de trotse eigenaar van een Boomerhondje, genaamd Donja. Zij is een echte allemansvriend en zeer nieuwsgierig van aard. Samen met haar trek ik er regelmatig op uit. Ze is een grote inspiratiebron voor mij.

 

© 2017 - 2021 Animal Prints webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel